Home -

NEI®/ Spiertesten

NEI® is ontwikkeld door de arts Roy Martina en betekent Neuro Emotionele Integratie. 

Ons gedrag, gevoel, emoties of reacties op gebeurtenissen worden grotendeels aangestuurd door ons onderbewuste. Dit onderbewuste is geprogrammeerd, zoals een computer, op basis van onze ervaringen uit het verleden. Veel ervaringen uit bijvoorbeeld onze jeugd kun je je niet meer herinneren, maar hebben wel een grote invloed op hoe je nu op situaties reageert. 

Als je nu in je leven vergelijkbare situaties meemaakt, wordt de pijn uit het verleden getriggerd en daarmee komt de oude pijn ook naar boven. Het kan dan zijn dat je wel erg heftig reageert op een bepaalde situatie in het heden, maar dat komt dan doordat de lading van eerdere onverwerkte gebeurtenissen ook naar boven komt. Als je je bewust bent wat ergens aan ten grondslag ligt kan je het los gaan laten. Je gaat dan de gebeurtenis en de pijn die er aan verbonden is loskoppelen. 

Fysieke klachten en ziektes ontstaan door emotionele blokkades die zich in het lichaam vastgezet hebben. NEI® is een effectieve methode om overtuigingen en onverwerkte emoties en trauma’s op te sporen, die aan een ziekte of klacht ten grondslag liggen. Door middel van de spiertest en door specifieke vragen te stellen kunnen we erachter komen waar de oorzaak ligt. Door bewustwording kun je daar vervolgens op verschillende manieren mee aan de slag.